Blivit misshandlad? | Misstänkt för misshandel?

Utsatt för misshandel

Att bli misshandlad är något som är väldigt kränkande och många gånger farligt då skador uppstår som följd av en misshandel. Man kan bli misshandlad på olika sätt, i olika grader och av olika orsaker/motiv. I den Nationella trygghetsundersökningen uppger 3,3 procent att de blev utsatta för misshandel under 2017, så du är inte ensam.

Anmäl allid till polisen om du blivit utsatt för misshandel

Det är viktigt att alltid polisanmäla en misshandel. En polisanmälan handlar inte bara att anmäla ett brott utan en anmälan kan dessutom behövs för att exempelvis kunna få ersättning från försäkringsbolaget. Det är också viktigt att dina skador kan styrkas genom att dessa fotograferas, helst av en läkare. Dokumentationen kan sedan att vara bevismaterial i en rättsprocess. Om det är möjligt att lämna kontaktuppgifter till personer som kan ha sett vad som hänt är det också bra.

En anmälan kan stoppa gärningspersonen från att upprepa den här typen av brott och möjliggöra att personen kan lagföras och eventuellt betala ersättning för dina skador

Gustaf Ljungström, Advokat

 

Välkommen

Välkommen till Advokatfirman Defens webbplats Advokat Misshandel. Här finns information, fakta och råd för den som är misstänkt för misshandel eller blivit utsatt och var man vänder sig om man behöver rättshjälp.

Behöver du komma i kontakt med en bra och erfaren advokat gällande ett misshandelsfall så är du välkommen ringa oss direkt på 08-24 26 10 eller skicka ett mail till [email protected], alternativt använda kontkaktformuläret.

Kontakt

Advokatfirman Defens

Kornhamnstorg 57
111 27 Stockholm

Tel: 08-24 26 10

E-post: [email protected]

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du få information om brottmål? Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Länkar

Brottsofferjouren

Ladda ner vår app

Som en av få advokatbyråer har vi en egen app där klienter bland annat kan chatta krypterat med oss. Ladda ner Defensappen på Appstore eller Google Play.

Defensappen på Appstore Defensappen på Google Play

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Vänd dig till oss när du behöver rättshjälp

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)