Blivit misshandlad? | Misstänkt för misshandel?

Det är vanligt förekommande att misshandel sker i bostaden. Det kan handla om att en familjemedlem misshandlar en annan familjemedlem, eller vänner som befinner sig i samma bostad.

En trygg bostad

En bostad ska vara den allra tryggaste platsen, men trots det förekommer våld i bostaden. Enligt BRA så är det främst utsatta kvinnor som uppger att man blivit misshandlad i en bostad, vilket är mycket mer i förhållande till antalet män som uppger att misshandeln har skett i bostaden.

Så här ser statistiken ut för män respektive kvinnor som utsatts för misshandel i en bostad:

  • Kvinnor 36%
  • Män 12%

Däremot är män mer utsatta för misshandel på  allmän plats.

Bo tryggt i Spanien

Många väljer att flytta utomlands för att få trygghet. Att flytta till Spanien är populärt, även för de som inte blivit utsatta för misshandel i sin bostad. Det går antingen att hyra boende eller så kan man köpa bostad i Spanien. Att välja mäklare kan ibland vara svårt och snårigt, därför ska besöka köpabostadspanien.com där det finns information om vad man ska tänka på när man ska flytta och det finns också en rekommendation till en bra och pålitlig mäklare.

Bo i Spanien

3 Jul 2022

Välkommen

Välkommen till Advokatfirman Defens webbplats Advokat Misshandel. Här finns information, fakta och råd för den som är misstänkt för misshandel eller blivit utsatt och var man vänder sig om man behöver rättshjälp.

Behöver du komma i kontakt med en bra och erfaren advokat gällande ett misshandelsfall så är du välkommen ringa oss direkt på 08-24 26 10 eller skicka ett mail till [email protected], alternativt använda kontkaktformuläret.

Kontakt

Advokatfirman Defens

Kornhamnstorg 57
111 27 Stockholm

Tel: 08-24 26 10

E-post: [email protected]

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du få information om brottmål? Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Länkar

Brottsofferjouren

Ladda ner vår app

Som en av få advokatbyråer har vi en egen app där klienter bland annat kan chatta krypterat med oss. Ladda ner Defensappen på Appstore eller Google Play.

Defensappen på Appstore Defensappen på Google Play

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Vänd dig till oss när du behöver rättshjälp

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)