Blivit misshandlad? | Misstänkt för misshandel?
RSS

Hjälpmedel för rehabilitering efter misshandel

7 Nov 2023

Förbättra rehabilitering efter misshandel med rätt stöd och skydd

Har du blivit misshandad och skador har uppstått kan olika ortopediska hjälpmedel hjälpa till att ge skydd, stöd och komfort. Fotledsskydd, handledsskydd, tumstöd, knäskydd är alla exempel på sådana hjälpmedel. Dessa skydd kan dessutom göra rehabilitering mer optimal, så varför inte skaffa ett handledsstöd, fotledsstöd eller något annat skydd för att bli återställd snabbare eller bara få en mer komfortabel tillvaro till dess att skadan är läkt.

Välj endast produkter som rekommenderas av läkare

Det är dock viktigt att välja rätt typ av skydd. Det finns många billiga skydd som man bör avstå helt från att använda. Man ska alltid välja skydd som är kliniskt testade och som kan rekommenderas av läkare och ortopeder. 

Här finns kliniskt testade ortopediska hjälpmedel att köpa

Limedic är ett medicintekniskt företag som också erbjuder de allra bästa fotledsskydden, knäskydden, tumstöden, handledsskydden online. Alla deras produkter är kliniskt testade och levereras normalt sett bara till sjukhus och vårdinrättningar. Produktutbudet är inte jättestort men det beror på att man bara har produkter som rekommenderas av läkare och ortopeder.

I vår webshop shop.limedic.se kan du köpa handledsskydd andra typer skydd och hjälpmedel:

  • Fotledsskydd
  • Handledsskydd
  • Tumstöd
  • Knäskydd
  • Duschskydd för arm och ben (för gips och ortos)
  • Regnskydd för gips och ortos
  • Förhöjningssandaler
  • Kompensationsskor

Chansa inte med den här typen av investeringar utan se till att införskaffa ett högkvalitativt och rekommenderat skydd.

Lär dig mer om handledsskydd och fotledsskydd

Vill du läsa mer om olika skydd och vad du ska tänka på så finns det flera bra hemsidor med mycket information på. På den här sidan finns info om fotledsskydd och stukad fot, men om du vill ha information om handskador och handledsskydd så ska du besöka sajten handledsskydd.nu som handlar om handledsskydd.

 

 

 

Misshandel i utlandet

5 Jul 2022

Har du blivit misshandlad på din semesterresa, eller ännu värre - råkat misshandla en annan person under din utlandsvistelse? Då kan du vara lämpligt att kontakta oss.

I andra länder gäller andra lagar, även om det mesta liknar Sverige. Det beror också såklart på vilket land där misshandel skett, oavsett om du blivit misshandlad eller misshandlat.

I vart fall är det alltid säkrast att kontakta en advokat eller annan juridisk kunnig inom detta juridiska område. Vi på Advokatfirman Defens har flera advokater som är redo att hjälpa dig med mångårig juridisk erfarenhet. 

Även om du råkat i trubbel under din utlandsvistelse så har kanske nya funderingar på att flytta utomlands uppstått. Behöver du komma i kontakt med en bra mäklare i Spanien så rekommenderar vi HomenetSpain. Här kan du läsa mer om att köpa bostad i Spanien.

Vill du istället komma i direkt kontakt med en kunnig och erfaren mäklare så ska du kontakta HomenetSpain.

Ge bort som gåva

Vill du ge bort din egendom i gåva till din barn, andra familjemedlemmar eller till någon vänlig själ i din omgivning så behöver ett gåvobrev upprättas. På gåvobrevfastighet.nu finns all information du behöver för att ge bort en gåva.

Kontakta oss

Du kan alltid kontakta oss om du har ytterligare funderingar och frågor. Lättast gör du det genom att fylla i kontaktformuläret som finns här.

Misshandel i bostad

3 Jul 2022

Det är vanligt förekommande att misshandel sker i bostaden. Det kan handla om att en familjemedlem misshandlar en annan familjemedlem, eller vänner som befinner sig i samma bostad.

En trygg bostad

En bostad ska vara den allra tryggaste platsen, men trots det förekommer våld i bostaden. Enligt BRA så är det främst utsatta kvinnor som uppger att man blivit misshandlad i en bostad, vilket är mycket mer i förhållande till antalet män som uppger att misshandeln har skett i bostaden.

Så här ser statistiken ut för män respektive kvinnor som utsatts för misshandel i en bostad:

  • Kvinnor 36%
  • Män 12%

Däremot är män mer utsatta för misshandel på  allmän plats.

Bo tryggt i Spanien

Många väljer att flytta utomlands för att få trygghet. Att flytta till Spanien är populärt, även för de som inte blivit utsatta för misshandel i sin bostad. Det går antingen att hyra boende eller så kan man köpa bostad i Spanien. Att välja mäklare kan ibland vara svårt och snårigt, därför ska besöka köpabostadspanien.com där det finns information om vad man ska tänka på när man ska flytta och det finns också en rekommendation till en bra och pålitlig mäklare.

Bo i Spanien

Välkommen

Välkommen till Advokatfirman Defens webbplats Advokat Misshandel. Här finns information, fakta och råd för den som är misstänkt för misshandel eller blivit utsatt och var man vänder sig om man behöver rättshjälp.

Behöver du komma i kontakt med en bra och erfaren advokat gällande ett misshandelsfall så är du välkommen ringa oss direkt på 08-24 26 10 eller skicka ett mail till [email protected], alternativt använda kontkaktformuläret.

Kontakt

Advokatfirman Defens

Kornhamnstorg 57
111 27 Stockholm

Tel: 08-24 26 10

E-post: [email protected]

Facebook

Nyhetsbrev

Vill du få information om brottmål? Anmäl dig till nyhetsbrevet.

Länkar

Brottsofferjouren

Ladda ner vår app

Som en av få advokatbyråer har vi en egen app där klienter bland annat kan chatta krypterat med oss. Ladda ner Defensappen på Appstore eller Google Play.

Defensappen på Appstore Defensappen på Google Play

SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog

Vänd dig till oss när du behöver rättshjälp

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)